Рембрандт – тепер доступний онлайн. 100 тисяч картин паризьких музеїв оцифрували

Дарія Поперечна — 15 січня 2020, 11:44

Паризькі музеї оцифрували більше 100 тисяч картин та виклали їх у відкритий доступ.

Серед творів мистецтва можна знайти роботи Рембрандта, Гюстава Курбе, Пола Сезана, Ежена Делакруа, Клода Моне та інших митців.

Картина Пола Сезана. Фото: parismuseescollections.paris.fr

"Запуск такого проекту сприяє з розповсюдженню художніх колекцій міських музеїв Парижа у Франції та за кордоном, а також надає користувачам більше доступу до творів мистецтва", – зазначає прес-служба об'єднання "Музеї Парижа", до якого входить 14 музеїв столиці.

Картина Жака Даре. Фото: parismuseescollections.paris.fr

Такий проект дасть змогу користувачам без жодних обмежень переглядати та завантажувати зображення у високій якості (3000 пікселів).

Крім того, дослідники, студенти чи викладачі можуть використовувати зображення для своїх досліджень, навчальних матеріалів та публікацій.

Як зазначається в повідомленні прес-служби, використовувати всі цифрові файли можна без жодних технічних, юридичних чи фінансових обмежень, навіть для комерційних потреб.

Картина Жоржа Антуана Рошгроссе. Фото: parismuseescollections.paris.fr

Переглянути та завантажити репродукції можна безпосередньо на сайті Paris Museеs.

Пошукова сторінка Paris Musees

Додатково роботи планують продемонструвати у віртуальних виставках, де користувачам нададуть більше інформації про твори мистецтва.

Вас також може зацікавити:

Австрійський фотограф знімає відвідувачів музеїв, які "пасують" до картин. ФОТО

Хворієш – йди в музей: тепер це можуть призначати пацієнтам лікарі у Канаді

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні