Українець став фіналістом фотоконкурсу Sony World Photography Award

Наталiя Бушковська — 11 червня 2020, 10:34

Український фотограф Олександр Маслов зайняв третє місце в категорії "Портрет" у престижному фотоконкурсі Sony World Photography Award.

Про це йдеться на офіційному сайті премії.

У конкурсі Маслов брав участь з роботою Ukrainian Railroad Ladies (Українські провідниці).

Це серія портретів жінок, які контролюють рух і безпеку на залізницях України.

Вони проводять свої зміни в маленьких будиночках, спеціально побудованих для них уздовж доріг.

Проєкт став дослідженням того, чому ця професія все ще існує у 21 столітті, з огляду на майже повну автоматизацію залізничних переїздів в Україні й в усьому світі.

"Зазвичай я планую подачу проєктів на конкурси, особливо якщо проєкти довгострокові.

Знімання цієї серії проходили в кілька етапів я намагався показати кожен регіон, а в Україні 6 регіональних залізничних станцій і географія досить широка. Тому цей проєкт у мене зайняв багато часу, але мені було важливо показати різноманітність як в архітектурі, так в людях і в ландшафтах ", – розповідає фотограф.

Роботи Маслова будуть опубліковані в книзі Sony World Photography Awards, а також демонструватися на виставці Sony World Photography Awards Exhibition.

"З кожним роком я бачу все більше авторів з України, які подають свої роботи на різні міжнародні конкурси", додав він.

Оригінально фотопроєкт задумувався як фотокнига, яка має вийти у липні у видавництві "Основи".

Ще двоє українців увійшли до шорт-листа премії в категорії "Світ природи і дикі тварини": Євген Самученко з серією робіт "На рожевої планеті" в професійному конкурсі і Юлія Віммерлін у відкритому конкурсі.

В професійному конкурсі журі оцінювали найбільш яскраві серії робіт (5-10 фото у серії).

У відкритому конкурсі обирали найкращі поодинокі роботи.

Звання "Фотограф року" (Photographer of the Year) і приз в 25 тисяч доларів отримав уругвайський фотограф Пабло Альбаренга (Pablo Albarenga) за свій цикл робіт "Насіння опору" (Seeds of Resistance).

"Насіння опору" – це серія робіт, в якій фотографії пейзажів і природних територій, що знаходяться під загрозою зникнення через розвиток гірничодобувної промисловості та агробізнесу, зіставляються з портретами активістів, що борються за їхнє збереження.

У 2017 році щонайменше 207 лідерів та екологічних активістів були вбиті при захисті своїх громад від загрозливих їм проєктів.

Згідно зі звітом Global Witness за 2018 рік, більшість з цих випадків сталося в Бразилії, де було зареєстровано 57 вбивств, з яких 80% були спрямовані проти людей, які оберігають природу Амазонії.

Загалом конкурс має такі категорії:

📸 Документальна фотографія.

📸 Довкілля.

📸 Пейзаж.

📸 Світ природи та дикі тварини.

📸 Портрет.

📸 Спорт.

📸 Натюрморт.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні