На ремонт клубів в регіонах Мінкульт планує витратити 1 млрд гривень

Катерина Хорощак — 2 жовтня 2020, 13:26

Міністерство культури та інформаційної політики запускає великий ремонт місцевих клубів з 2021 року і планує витратити на це 1 млрд гривень.

Про це повідомив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко на "Форумі Культурних Лідерів" у Дніпрі 2 жовтня.

Поки що йдеться про ремонт 50 клубів.

Нагадаємо, в інтерв'ю Українській правді. Життя Ткаченко розповів, що місцеві клуби та бібліотеки мають трансформувати в щось набагато більш сучасне і атрактивне для місцевих громад.

Олександр Ткаченко. Фото: Катерина Хорощак

"Є спосіб, коли самі громади виходять на нас, ми співпрацюємо з ОТГ і з областями, і вони ініціюють перетворення цих бібліотек чи клубів на щось більш сучасне, де можуть бути залежно від потреб громади і кіноточка, і спортивна точка тощо.

Принцип такий: місцеві громади частково фінансують, інша частина йде через бюджет, щоб трансформувати ці об’єкти, зокрема, як ті, що можуть приймати і колективи з великих міст", сказав міністр.

Тобто, за його слоами, якщо в місцевої громади є ідея реформувати цей клуб, але в них немає достатньо коштів, вони можуть звернутися до міністерства за допомогою.

"В нас є певна модель, як це можна реалізувати. І програма, яку ми оголосили, має працювати найближчі 3-4 роки.

В нас – 16 тисяч бібліотек і 16 тисяч клубів. Є питання щодо ефективності їхньої роботи", додав Ткаченко.

Вас також може зацікавити:

Ткаченко розповів, що буде з бюджетом на культуру на 2021 рік

"Ми сильні тим, що у нас є люди, які розмовляють російською. Сильні, тим, що різні". Інтерв'ю з міністром Олександром Ткаченком

Бібліотека і школа, куди хочуть приходити діти і батьки: історія успіху ОТГ на Дніпропетровщині

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні