Ткаченко розповів, що буде з бюджетом на культуру на 2021 рік

Катерина Хорощак — 14 вересня 2020, 14:23

14 вересня Кабінет міністрів затвердив проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік".

Витрати на культуру планують збільшити, але не так, як сподівалися у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Про це повідомив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко під час пресконференції 14 вересня.

"Стосовно бюджету на наступний рік: так, я бачив, витрати збільшуються, не в той спосіб і не таким чином, як ми сподівалися.

Очевидно, що це перший драфт бюджету, і депутати, і громадськість будуть його обговорювати, і ми сподіваємося, що нам вдасться збільшити витрати, насамперед, пов’язнані із програмами Українського культурного фонду, Українського інституту книги і програми реставрації", - розповів Ткаченко.

Олександр Ткаченко. Фото: пресслужба Мінкульту

Нагадаємо, у Мінкульті планують розпочати масштабну реставрацію культурних об'єктів, на яку потрібно щонайменше 55 млрд грн.

В інтерв'ю "Українській правді. Життя" Ткаченко розповів, що сфера культури та креативна економіка дають надзвичайно великі можливості для розвитку суспільства, для розвитку економіки, і "ми збираємося це робити".

Вас також може зацікавити:

"Ми сильні тим, що у нас є люди, які розмовляють російською. Сильні, тим, що різні". Інтерв'ю з міністром Олександром Ткаченком

Чого чекати від Ткаченка на посаді міністра: культура, мова, російські серіали та інформаційна політика

Міст Патона, Підгорецький замок: 12 найпопулярніших фотомісць в Україні

Самотні замки знайомляться на Tinder. І це не жарт!

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні