8 книг, які допоможуть створити містичний настрій на Геловін

Катерина Хорощак — 31 жовтня 2021, 11:00

Геловін — це свято, яке не обов'язково має бути пов'язане із жахіттями, привидами і страхом. Утім, відчуття містичності, потойбічності збагачує нашу палітру переживань та допомагає відчувати страх, будучи насправді в безпеці.

Ми зібрали добірку книг, які допоможуть вам зануритися в атмосферу свята та провести його за цікавим чтивом.

Позолочені вовки

"Париж, 1889 рік. Найпотужніша сила у світі зосереджена в давно загубленому уламку Вавилонської вежі. Французькі Доми Вавилонського Ордену, який охороняв реліквію, прагнуть повернути втрачене.

І їм потрібен той, хто зможе розгадати цю таємницю. Ним стає Севрен Монтаньє-Аларі — заможний готельєр і водночас шукач скарбів.

Щоб віднайти древній артефакт, Севрен заручається підтримкою "експертів" із сумнівною репутацією: інженерки, історика, танцівниці й садівника. Разом вони поринуть у страхітливу пригоду, де на кін поставлено не лише їхні життя, а й майбутнє всієї цивілізації…".

Дев’ятий Дім

"Алекс Стерн — дівчина з непростим минулим, яка виросла в Лос-Анджелесі, рано кинула школу й потрапила в компанію старших, де в пошані була травичка, і бульбулятор передавали по колу.

І ось Алекс єдина вижила після жорстокого вбивства. Просто на лікарняному ліжку дістала пропозицію вступити до Єля, престижного університету. Але що криється за цією пропозицією?

Адже університет виявився осередком таємних товариств, що спеціалізуються на окультизмі й магії, і за всім цим здійснює нагляд таємничий Дев’ятий Дім. Саме за діяльністю цих товариств, поміж членів яких багато дуже впливових людей, і доручили стежити Алекс — у цьому їй допоможуть навички аутсайдерки й здатність бачити привидів.

Щоб розкрити змову, історія якої нараховує понад сто років, дівчині доведеться розплутувати жахливі таємниці, балансуючи між світом живих і світом мертвих, і спостерігати за моторошними окультними маніпуляціями".

Елізабет зникла

"Мод — жінка вісімдесяти двох років, яка з кожним днем пам’ятає дедалі менше про те, хто вона. Хвороба Альцгеймера стирає минуле, наче гумка.

Старенька пише записки, щоб не забути про дуже важливу річ: про те, що сталося з її давньою подругою Елізабет. Мод не знає, куди та зникла.

Може, тому, що вона нікуди й не зникала? Чи її взагалі ніколи не було?..

Одначе Елізабет не єдина "загублена". Сестра Мод, Сьюкі, так само розчинилась у часі та просторі. Чи мають ці зникнення якийсь зв’язок? Чи це лише хвороблива уява літньої жінки, яка геть нічого не пам’ятає. Або ж навпаки, тільки вона й пам’ятає все…"

Карі Мора

Чужі гроші завжди приваблюють покидьків. Жага наживи править для них за компас.

Убивця та продавець "живого товару" Ганс Петер Шнайдер дізнається про золото в будинку наркобарона Пабло Ескобара, яке після смерті господаря лишилося нічийним. Злочинець має ідеальний план викрадення.

Єдина перепона — Карі Мора, наглядачка будинку, колишня біженка, душа якої пошматована болісними спогадами.

Шнайдер одержимий ідеєю заволодіти золотом, тож йому треба вбити цю жінку. Але Карі не така проста, як здається.

Її не лякає смертельний двобій зі звіром, бо вона пройшла крізь пекло. Шнайдер гадає, що він єдиний кат у цій моторошній історії, проте завжди є хтось сильніший…"

Вигнанець і навчена відьма

"Літо 1911 року. Колишній київський слідчий, а тепер вигнанець Платон Чечель виконує в Полтаві делікатне доручення. Але його затримує в місті ще одна історія — не кримінальна, а містична. У краї діється щось дивне.

Псується погода, масово мре худоба, молоду місцеву поміщицю звинувачено у відьомстві, а за всім цим криються старі чужі сімейні гріхи — кривава розплата за які невідворотна.

Які ж чорти ховаються в заболоченому кутку Полтавщини? Чому господарі посміхаються й водночас гострять на чужинців ножі? Встановити істину для Платона — справа честі. І виживання…"

Там де ліс зустрічає зорі

"Орнітолог Джоанна Тіл від ранку до ночі працює над польовими дослідженнями.

Робота з дисертацією допомагає жінці опритомніти після втрати матері та власної боротьби з раком. Якось у неї на подвір’ї з’являється дивна дитина і стверджує, що прибула з особливою іншопланетною місією.

Відтепер дослідниця має чималий клопіт. Як бути з дівчинкою, котру так просто не здаси в поліцію, адже вона спритно втікає від усіх чужаків, окрім Джо?

Її нема в списках зниклих дітей штату Іллінойс, до того ж поведінка маленької розумниці Урси чимраз більше вказує на її незвичайне походження.

Мимохіть помічником Джо стає сусід Ґебріел Неш, продавець домашніх яєць. Після знайомства з Урсою в життя цих двох персонажів увірвуться не лише містичні зоряні чари, але й відлуння чужих таємниць і злочинів"

Машина

"Машині поклоняються. Жерці, які служать їй від народження, не стільки здатні бачити майбутнє, скільки зазирають у минуле. Її передбачень чекають з острахом, намагаючись розгадати знаки, які вона посилає.

У постапокаліптичному світі роману Дарії Піскозуб людство знову живе в племенах, які воюють одне з одним за виживання, а загадкова Машина — все, що лишилося від цивілізації.

Хтось хоче її олюднити, хтось бореться проти неї, але вона вічна і, здається, спроможна знищити те, що мала би оберігати"

Мандрівний цирк сріблястої пані

"Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати.

До всього, коронний номер — виступ велетенського ручного вовка — на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі.

Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність"

Добірка підготована за сприяння видавництва Vivat.

Вас також може зацікавити:

16 креативних образів, які люди з інвалідністю створили до Геловіну. ФОТО

7 фільмів, які занурять вас в атмосферу Геловіну

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні