"Честь у спадок": Забужко подякувала херсонському "Бенксі"

— 17 листопада 2022, 16:00

Українська письменниця та поетка Оксана Забужко подякувала анонімному херсонському вуличному художнику за використання її вірша поруч із зображенням Залужного. Графіті з Головнокомандувачем з'явилось на паркані будинку херсонського зрадника Володимира Сальдо.

Графіті на паркані будинку колаборанта Володимира Сальдо у Херсоні. Фото зі сторінки Вікторії Кобиляцької у Facebook

Поруч із впізнаваними кожному українцю рисами невідомий худоник зацитував частину вірша Забужко "Рядок з автобіографії":
"Дарували від батька до сина
Честь у спадок – як білу кість!
Мої предки були красиві –
Ворогам на подив і злість".

Графіті на паркані колаборанта Володимира Сальдо у Херсоні. Фото зі сторінки Вікторії Кобиляцької у Facebook

"Дякую, Херсон! Просто – дякую. (Тут єдиною адекватною реакцією, мабуть, було б сказати – "служу українському народу", але я людина цивільна, мені таке "не по чину", а головне – це той випадок, коли текст сам по собі стає "народним", і вже байдуже, який там ім'ярек його написав...)", – написала на своїй сторінці у Facebook Оксана Забужко.

Читайте також: Бенксі визнав авторство 7-ми робіт в Україні

Поетка при цьому поділилась дописом журналістки Вікторії Кобиляцької, яка й ідентифікувала рядки поезії поруч з графіті із Залужним.

"Із запізненням, бо сиджу без світла і без інету, а мобільний кожну сторінку завантажує ой як довго. Але я все ж уночі змогла розгледіти рядки на паркані колаборанта Сальдо у Херсоні. Прочитала і довго ревіла…", – написала Вікторія. "От ви кажете – Бенксі те, Бенксі се. Але оцей малюнок і ці рядки затьмарюють усі інші спроби сучасного стріт-арту", – додала журналістка.

Читайте також: "Якби не колаборанти, ми би врятували музей від росіян". Інтерв'ю з директоркою Херсонсього художнього музею

ЗСУ деокупували правобережну частину Херсонщини разом із обласним центром 11 листопада. Херсон перебував в російській окупації понад 8 місяців. Втікаючи, окупанти пограбували місцеві музеї, бібліотеки та державні установи.

Володимир Сальдо, колишній мер Херсона та народний депутат від Партії Регіонів та ОПЗЖ, є одним з головних колаборантів регіону. Російські загарбники "призначили" його головою окупаційної адміністрації Херсона. Саме він був присутній у Кремлі під час так званого "підписання договорів" з Путіним про анексію Херсонщини.

Реклама:

Головне сьогодні