З червоною доріжкою і аншлагом: як пройшла прем'єра фільму "Люксембург, Люксембург" у Близнюках. ФОТО

Марія Кабацій — 7 квітня 2023, 20:20

Перший український показ стрічки режисера Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург" відбувся у смт. Близнюки на Харківщині.

Це рідне селище виконавців головних ролей Аміла та Раміла Насірових, тож прем'єру вирішили привезти саме сюди.

Читайте УП.Культура у Telegram

Показ влаштували у місцевому Будинку культури, біля нього – справжній червоний хідник. Залу на 425 місць заповнили перші глядачі нової кінороботи від автора хіта 2020 року "Мої думки тихі".

Червоний хідник замовляли спеціально до прем'єри

День у Близнюках цього разу виглядав так: удень господарство - ввечері прем’єра. На фото сусідка Насірових, Ірина, тримає в руках квитки на показ, які їй особисто приніс Раміл

"Показ у Близнюках – це вперше, коли прем’єра фільму відбулась не у столиці чи великому місті, а у невеликому селищі, де навіть кінотеатру немає. Такі покази сприяють інтеграції людей в спільний український культурний процес, робить їх учасниками контексту", – вважає режисер Антоніо Лукіч.

У день прем’єри команді провели екскурсію селищем. Зокрема, показали бібліотеку та місцевий Молодіжний простір

Квитки на прем’єру розібрали задовго до заходу - приїжджали і з сусідніх населених пунктів, і навіть із Харкова

Фільм Лукіча "Люксембург, Люксембург" розповідає про двох братів-близнюків, які вирушають до Європи, дізнавшись про хворобу давно зниклого батька. Братів на екрані втілили Аміл та Раміл Насірови, відомі як учасники гурту "Курган і Agregat".

Підтримати Аміла та Раміла прийшов третій учасник гурту Женя Володченко і батьки хлопців Ельман і Вазіфа Насірови.

Важливі гості показу - батьки акторів, Ельман і Вазіфа Насірови

Жека Володченко фотографується з легендарною автівкою Volvo, на якій у фільмі герої добиралися в Люксембург

Також прем'єру відвідав близнюківський селищний голова Геннадій Король. "Публіка відчує цей фільм, бо головні герої показують в своїх образах нас з вами", – сказав голова.

Селищний голова Близнюків Геннадій Король

Перед глядачами прем'єри виступив місцевий вокальний колектив "Журавка".

Ансамбль "Журавка" підготував для прем’єри пісню "У добру годину"

Усі гроші від продажу квитків на прем'єру фільму "Люксембург Люксембург" Аміл та Раміл Насірови, які з початку повномасштабного вторгнення займаються волонтерством, передадуть на потреби Збройних сил України.

Аміл і Раміл зізнавались: показувати фільм у Близнюках їм було страшніше, ніж у Венеції

"З першого в Україні показу фільму ми зібрали 68 050 грн. За ці гроші ми придбаємо необхідне для наших захисників, а саме для воїнів з Близнюківщини, які зараз перебувають на сході країни", – розповів Аміл Насіров.

Із початком повномасштабного вторгнення росії брати Насірови активно волонтерять

Лукіч у Близнюках подружився з місцевою козою. Каже, вона мала усі шанси з’явитися в епізоді його фільму

За тиждень, 13 квітня, фільм "Люксембург, Люксембург" виходить у всеукраїнський прокат. Також напередодні команда оголосила, що після прем'єри в Києві вирушають в тур містами України – планують відвідати Лубни, Полтаву, Харків, Одесу, Київ, Кам'янець-Подільський, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів та Ужгород.

Читайте також: "В Європі наші історії про війну споживають між світським прийомом і вечерею". Режисер Максим Наконечний про "Бачення метелика" та маскульт в українському кіно

Реклама:

Головне сьогодні