Шанс на Оскар. Три українські короткометражки відібрали у програму Palm Springs ShortFest 2023

Марія Кабацій — 2 червня 2023, 13:35

Три українських короткометражних фільми потрапили до програми 29-го Palm Springs ShortFest, що пройде з 20 до 26 червня.

Читайте УП.Культура у Telegram

Перемога у конкурсі цього фестивалю дає можливість потрапити до лонгліста кінопремії Оскар, повідомляє Moviegram.

Зокрема, на фестивалі Palm Springs ShortFest 2023 будуть показані такі фільми:

"Перезапис" режисера Кирила Земляного. За сюжетом, родина святкує день народження сина. Після теплого прийому починається звичне святкування. У своїй роботі Земляний у концентрованій формі розповідає про руйнацію родини та про те, як агресія стає нормою у стосунках. Фільм увійшов до довгого списку претендентів на сьому національну кінопремію Золота Дзиґа.

ВІДЕО ДНЯ
Постер фільму "Перезапис"

"Це побачення" режисерки Надії Парфан. Це перша ігрова стрічка Парфан, відомої документальними фільмами "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго", "Жінки, що грають в ігри", "Я не хотіла робити фільм про війну". "Це побачення" розповідає історію про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. Фільм показували в конкурсній програмі цьогорічного Берлінале.

Кадр з фільму "Це побачення"

"Мені ніколи не снився мій син" режисера Джейсона Блевінса. Стрічка розповідає про чоловіка, який через п’ять років після початку війни в Україні з'ясовує, що його зниклий син, можливо, весь цей час перебував у полоні. Фільм показували в українському конкурсі Kyiv International Short Film Festival 2022, а зараз його можна переглянути на The New Yorker.

Кадр з фільму "Мені ніколи не снився мій син"

Минулого року до програми Palm Springs ShortFest також було відібрано три українські фільми: "Оператор Вікторія" Анни Соболевської, "Джордан’96" Катерини Лесик та "Пелюшковий торт" Анастасії Бабенко.

Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Палм-Спрінгс (Palm Springs ShortFest) – один із найбільших кінофестивалів короткометражного кіно у світі, в межах якого демонструються фільми різних жанрів (ігрові, документальні, анімовані) з різних країн. Проходить щорічно в Палм-Спрінгс, Каліфорнія. Переможців фестивалю автоматично номінують на "Оскар" та BAFTA Awarads.

Читайте також: "Камерна історія про ніжні стосунки". Фільм про Івана Дзюбу закриє Docudays UA 2023

Реклама:

Головне сьогодні