Музикант-військовий із позивним "Піаніст" створив альбом прямо на передовій

Марія Кабацій — 4 грудня 2023, 12:32

Композитор і військовослужбовець 59-ої окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, музикант "Культурного десанту" Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних мініатюр "Мить". Цю музику автор створив на передовій – вона вже багато разів звучала на імпровізованих концертах для захисників.

Олійник писав ці композиції саме для військових і виконував їх у посадках, зруйнованих будівлях та інших локаціях близько до передової. Захисники часто знімали виступи піаніста на телефони, тож у соцмережах можна знайти багато відео польових концертів Олійника.

"Для мене честь ділитися творчістю з нашими воїнами. Бувають моменти, коли розумієш, що цей виступ можливо для когось останній… Це надає ваги кожній ноті, кожному слову – сказаному чи заспіваному. Почуті історії та побачене на передовій я перетворюю на музичні історії. Ними хочу поділитися зі слухачем і нагадати, що лише спільними зусиллями ми зможемо наблизити Перемогу", – пояснює свою місію Михайло Олійник.

До альбому "Мить" увійшло сім композицій, створених у зоні бойових дій в перервах між сотнями зіграних концертів: "Донбас" та "Гуляйполе" передають враження від служби на Донеччині та Запоріжжі, "Молитва за Побратимів" – про мить світла й надії, "Танець води" оповідає про стихію, що дарує життя і масштабні руйнування, "Музична скринька" – про найцінніші миті, що залишаються в серці, "Персикове небо" – про мить любові, такої ж безкрайої як небо та "Українське небо" – це мрія про мить, коли українське небо стане мирним та вільним.

Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних мініатюр

Альбом був записаний під час відпустки після перших трьох місяців служби на студії Jenny Records у Львові, а також EMELY Records у Запоріжжі. Він з'явився на цифрових платформах 2 грудня.

Наразі послухати альбом можна на Apple Music, Spotify та YouTube Music.

Про Михайла Олійника

Михайло Олійник – композитор, піаніст, музичний продюсер. Закінчив Київську муніципальну академію музики ім. Р. М. Глієра та Львівську національну музичну академію ім. М. В. Лисенка. Лауреат премії імені Станіслава Людкевича в галузі культури Львівської обласної державної адміністрації.

Михайло Олійник у квітні 2023 року був мобілізований до ЗСУ

Заснував компанію "OLI Music" та займався створенням музики для артистів і бізнесу. У цивільному житті є коучем для молодих музикантів, виступав як лектор щодо питань авторських прав. У 2023 році заснував інноваційну навчальну програму Music StartUp для молодих музикантів.

У квітні 2023 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Потрапив до 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка. Отримав позивний "Піаніст". Такоє є учасником "Культурного десанту", що займається морально-психологічною підтримкою захисників і захисниць на передовій.

Олійник багато виступає перед побратимами

Читайте також: Змінив тромбон на автомат: музикант полишив Національну оперу і став бійцем

Реклама:

Головне сьогодні