"Навічно молоді й популярні": KISS презентували свої голограми

Анастасія Большакова — 4 грудня 2023, 16:15

На останньому концерті прощального туру учасники музичного гурту KISS показали свої цифрові копії. Тепер вони можуть виступати замість реальних солістів. Музиканти пояснили, що настала "нова ера KISS".

Про це повідомило The Guardian.

Після завершення свого виступу гурт KISS зійшов зі сцени, а замість них з’явилися молодші версії учасників – Пола Стенлі, Джина Сіммонса, Томмі Тайєра та Еріка Сінґера – у фантастичних образах. Нові версії тепер мають суперсили – левітацію, дихання вогнем і управління музичними хвилями.

Голограми виконали пісню "God Gave Rock'n'Roll to You II" у новому аранжуванні та зі спецефектами. В мережі також з’явилося відео процесу створення аватарів і запису віртуального виступу.

"Люди кажуть: " Тож, що ви будете робити, коли зупинитесь?". Група ніколи не зупиниться, тому що ми не володіємо групою. Гурт належить фанатам. Він заслуговує на те, щоб жити, тому що він більший за нас", – говорить гітарист Полл Стенлі у відео.

Спецефекти поєднують у собі лазери, піротехніку і транслювання світлодіодних проєкцій на сценічний дим. Дії голограм можна програмувати у реальному часі, через що виникає ілюзія, ніби-то учасники гурту взаємодіють з аудиторією.

Нові омолоджені обличчя гурту розробила компанія американського кінорежисера та сценариста Джорджа Лукаса Industrial Light & Magic (ILM). Вона разом з компанією Pophouse Entertainment також займалася створенням ABBA Voyage – візуального шоу з виступами шведської групи. Для нього збудували навіть окремий стадіон під назвою ABBA Arena, прибуток якого складає 2 мільйони доларів на тиждень.

Нові образи гурту KISS. Фото: KISS

Творці віртуальних версій гурту також поділилися відеообговоренням цього проєкту. Вони розповіли, що значною частиною для створення голограм стало дослідження старих записів концертів, обкладинок альбомів, фотографій та дизайнерів постерів.

"Дивлячись на історичні кадри, всі концерти, які у нас є, – все це в поєднанні штучним інтелектом і новими технологіями, ми можемо насправді бачити "вас". Я маю на увазі все, що уособлюють в собі персонажі KISS. Тому шанувальники розуміють, що це не фейк. Він [проєкт] заснований на справжній автентичності, на корінні, на всьому, що зробило KISS таким, яким він є сьогодні", – додав дизайнер і футуролог Тьєррі Куп.

Перший завершальний тур KISS відбувся ще у 2000 році , а останній тур The End of the Road, що завершився в суботу 2 грудня 2023 року тривав близько 4 років. Гурт заснували у 1973 році, єдиними постійними учасниками у ньому протягом всієї кар’єри лишалися Полл Стенлі та Джим Сімонс.

Читайте також: Штучний інтелект згенерував голос Едіт Піаф для фільму

Реклама:

Головне сьогодні