Помер народний артист України Віталій Білоножко

Марія Кабацій — 9 січня, 14:29

На 71 році життя помер народний артист України, засновник і організатор фестивалю "Мелодія двох сердець" та естрадний співак Віталій Білоножко.

Читайте УП.Культура у Telegram

Про це повідомила Буринська міська рада на Сумщині, звідки родом артист.

"Уся Буринська громада глибоко сумує з приводу смерті Народного артиста України, українського співака, засновника і організатора Міжнародного фестивалю родинною творчості "Мелодія двох сердець" Віталія Білоножка. Ще влітку ми віншували Віталія Васильовича із осяйним ювілеєм, у спогадах разом поринали у світ його слобідського дитинства, бажали ґараздів, запрошували на гостини до Буринського краю, раділи його вітанням земляків", – йдеться в повідомленні.

Дружина співака Світлана Білоножко розповіла, що він лежав у лікарні, і там у нього зупинилося серце. Медикам не вдалося врятувати артиста.

"Сьогодні відійшов у вічність мій друг, справжня Легенда української естради, Народний артист України Віталій Білоножко. Не віриться, що його оксамитовий бас, тембр якого не можливо сплутати з іншими голосами ми більше, нажаль, не почуємо наживо", – прокоментував звістку про смерть колеги співак Павло Зібров. І поділився спільними світлинами із Білоножком.

Білоножко і Зібров. Фото: Павло Зібров

Про смерть Білоножка написав у соцмережах музикант, співак, композитор Дмитро Гершензон. "Віталік...невже це правда?" – написав він.

Відреагувала на новини і акторка Ольга Сумська: "Прощавай, дорогий наш, легендарний Віталію Васильовичу! Дякуємо за кожну зустріч, твоє добре серце, мудрість, талант, твою посмішку, обійми, почуття гумору, оксамитовий тембр голосу, який завжди звучатиме в наших серцях…Хіба можна повірити, що більше не побачимо вас вдвох зі Світланочкою на сцені??? Горе".

Фото: Павло Зібров

Українська естрадна співачка, Народна артистка України Надія Шестак також висловила співчуття родині Білоножків та дружині Світлані: "Рано… рано….але у Бога свої плани".

Про Віталія Білоножка

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року у селі Слобода Буринського району на Сумщині.

Закінчив Київську національну консерваторію імені Чайковського. Працював солістом Київського театру естради на Подолі.

З 1981 року працював солістом Держтелерадіо України. Першими записаними на радіо піснями Білоножка стали твори Максима Дунаєвського "Все пройдет" та "Городские цветы". Згодом почав виконувати пісні Олександра Злотника та Олександра Осадчого.

З 1995 року почав концертувати разом з дружиною Світланою, колишньою солісткою оперети та ексдикторкою УТ-1. Того ж року отримав звання народного артиста України.

Білоножко з дружиною

Загалом випустив шість компакт-дисків в Україні, США та Канаді, антологію власної творчості та 12 касет. Найвідоміші пісні Білоножка – "Україно-мати", "Боже, дай Україні волю!", "Давайте разом заспіваєм, браття", "Щоб ти щасливою була".

У 1999 році разом із Світланою Білоножко заснував фестиваль родинної творчості "Мелодія двох сердець".

Білоножко є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів. А також кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня, "За заслуги" III ступеня, "За заслуги" II ступеня.

Віталій та Світлана Білоножки

Був кандидатом у народні депутати від партії "Сила і честь" на парламентських виборах 2019 року.

Читайте також: "Розквітнути фіалкою..." Пам'яті воїна та поета Максима Кривцова

Реклама:

Головне сьогодні