У Києві попрощались з військовим та поетом Максимом "Далі" Кривцовим. ФОТО

Дмитро Ларін Анастасія Большакова — 11 січня, 12:48

У четвер, 11 січня, в Михайлівському золотоверхому соборі відбулася заупокійна панахида, на якій вшанували пам'ять загиблого воїна та поета Максима Кривцова. Попрощатися з ним прийшло близько сотні українців.

Читайте також: "Розквітнути фіалкою..." Пам'яті воїна та поета Максима Кривцова

Далі похоронна процесія вирушила на Майдан Незалежності. Там кількість людей збільшилась до тисячі. Серед них були військовослужбовці та цивільні.

Прощання з Максимом Кривцовим. Фото: Дмитро Ларін, УП

Після прощання процесія відправиться до місця поховання – рідного міста Максима – Рівне. Чин похорону відбудеться у п'ятницю, 12 грудня.

Фото: Дмитро Ларін, УП.

Під час прощання на Майдані Незалежності лунали вірші Максима, зачитані його голосом.

Фото: Дмитро Ларін, УП.

Увечері 7 січня стало відомо про смерть поета, автора хітів "Жовтий скотч" та "Панівна висота", військовослужбовця і ветерана АТО Максима Кривцова із позивним "Далі". Він також став автором книги "Вірші з бійниці", визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Крім віршів там зібрані й світлини, які зробив Максим.

Люди, які прийшли попрощатися з Максимом Кривцовим. Фото: Дмитро Ларін, УП.

Максим Кривцов брав участь в Революції Гідності, а потім пішов добровольцем на фронт у 2014 році. Воював у складі 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" і разом з "Вовками Да Вінчі". До 2019 року був старшим кулеметником у Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж".

Дорога до Майдану Незалежності. Фото: Дмитро Ларін, УП.
Прощання на Майдані. Фото: Дмитро Ларін, УП.

Після демобілізації Максим також працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub. З початком повномасштабного вторгнення Росії та територію України у 2022-му, він знову повернувся на фронт.

Читайте УП.Культура у Telegram

Реклама:

Головне сьогодні