Українські архітектори отримали міжнародну нагороду "Будівля року" за дизайн київської книгарні

Анастасія Большакова — 23 лютого, 16:34
Українські архітектори отримали міжнародну нагороду Будівля року за дизайн київської книгарні
Дизайн книгарні Readellion
Yevhenii Avramenko

Архітектурне онлайн-видання ArchDaily назвало переможців щорічної премії Building of the Year Awards (“Будівля року”). Київську книгарню Readellion обрали найкращим проєктом в категорії Interior Architecture.

Про це книгарня повідомила в соціальних мережах.

Дизайн для книгарні розробляло архітектурне бюро prototype. Проєкт у фіналі конкурсу змагався з 4 учасниками: івент-простором LES у Берліні, мистецьким простором у Мадриді, дерматологічною клінікою Baftar у Тегерані та апартаментами 10K House у Мадриді.

Як розповіла співзасновниця книгарні Марія Д’якова в коментарі УП.Культура, що команду архітекторів їм порадив один з підписників.

Пост книгарні про перемогу на премії

Для книгарні було важливим знайти фахівців, що зможуть працювати з невеликим приміщенням та бюджетом. Також головний акцент поставили на модульності простору, адже асортимент постійно змінювався.

Дизайн книгарні
Дизайн книгарні
Yevhenii Avramenko

Прототип” чудово вирішили це питання, і всі полиці у нас у магазині чіпляються до направляючих, тож ми можемо в будь-який момент змінити кількість, види полиць та їхнє розміщення. А великий металевий острів по центру можна підняти на лебідці та звільнити місце для більшої кількості людей, наприклад коли проводиться івент”, – розповіла співзасновниця.

Дизайн книгарні
Дизайн книгарні
Yevhenii Avramenko

Фізична книгарня з авторським інтер’єром відкрилася 20 серпня 2023 року за адресою Вознесенський узвіз, 23. У ній продають здебільшого закордонні видання про креативні індустрії, а також український самвидав та нішеві видання.

Про нагороду від ArchDaily

ArchDaily – найбільше у світі онлайн-видання про архітектуру і дизайн. Його створили у 2008 році у Нью-Йорку. Видання висвітлює тенденції та тренди в архітектурі в Америці, Європі та Азії.

У щорічній премії Building of the Year можуть брати участь архітектурні проєкти з усього світу. Переможців обирають не журі, а читачі видання.

Рік за роком ви використовували свою колективну проникливість, щоб висвітлити архітектурну досконалість, що охоплює різні культури, економіки та ландшафти по всьому світу”, – зазначили на сайті ArchDaily.

Реклама:

Головне сьогодні