З нагадуванням про війну. Україна представляє стенд на Болонському книжковому ярмарку

Анастасія Большакова — 8 квітня, 14:22
З нагадуванням про війну. Україна представляє стенд на Болонському книжковому ярмарку
Перші відвідувачі українського стенду
Український інститут книги

У понеділок, 8 березня, в Болоньї розпочався найбільший міжнародний ярмарок дитячої книги. Україну на ньому представлятимуть 20 видавництв, повідомляє Український інститут книги (УІК).

Серед видавництв на національному стенді, зокрема: Видавництво Старого Лева, Віват, Видавництво Видавництво, Каламар, Ранок, Маміно, Мала академія наук України та інші.

"Український інститут книги бере участь у Болонському ярмарку дитячої книги, починаючи з 2018 року. Ми тут, щоб наші голоси почули якнайбільше людей в Європі і у всьому світі. Також ми тут, аби показати неймовірну силу українського книговидання, що створює чудові книги для найменших поколінь читачів, попри жахливу війну", — розповіла Олександра Коваль, директорка Українського інституту книги.

На стенді зображена головна героїня книжки Жовтий метелик
Головна героїня книги Олександа Шатохіна "Жовтий метелик"
Український інститут книги

Цьогоріч національний стенд оформили у стилі “тихої книжки” ілюстратора Олександра Шатохіна "Жовтий метелик". Раніше книжка потрапила до міжнародного списку видатних дитячих видань Америки та отримала нагороду "Найкращий дизайн" від Книжкового арсеналу.

Команда українського стенду вже працює
Український стенд знаходиться у залі 30 під номером А3
Український інститут книги

Простір із жовтими метеликами доповнюють листівки з історіями про загиблих та депортованих Росією дітей. Також на них розповідають про загиблих на війні або через війну письменників і перекладачів, зруйновані об’єкти культурної інфраструктури.

Листівки для відвідувачів ярмарку
Листівки для відвідувачів ярмарку
Український інститут книги

В межах програми ярмарку запланована подія Tales of EUkraine: intermediate results. Її спікерами стануть заступниця директорки Українського інституту книги з питань міжнародної співпраці Олена Одинока та заступник директора Федерації європейських видавців Енріко Туррін.

Стенд українських книжок готували протягом вихідних
Робота над наповненням стенду тривала протягом вихідних
Український інститут книги

Болонський книжковий ярмарок триватиме від 8 до 11 квітня.

Про дитячий книжковий ярмарок у Болоньї

Болонський дитячий книжковий ярмарок — це провідна подія в книговидавничій галузі, заснована у 1964 році. З того часу ярмарок став креативним хабом для видавців, ілюстраторів, дизайнерів, перекладачів, бібліотекарів та інших представників видавничого бізнесу.

Завдяки обміну досвідом по всьому світу поширюються дитячі видання, формуються тренди на оформлення і позиціювання книжок.

Перший день проведення Болонського ярмарку
Відвідувачі Болонського ярмарку в перший день події
Український інститут книги

У виставці 2023 року взяли участь понад 1 400 учасників з понад 90 країн світу.

Реклама:

Головне сьогодні