Мінкульт планують переформатувати, а Точицького рекомендують міністром

Анастасія Большакова — 5 вересня, 12:20
Мінкульт планують переформатувати, а Точицького рекомендують міністром
Голосування за призначення нового міністра відбудеться сьогодні, 5 вересня.

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує призначити Миколу Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій України.

Стежте за найважливішими подіями української культури в Telegram i WhatsApp!

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Голосування за призначення нового міністра відбудеться сьогодні, 5 вересня.

Микола Точицький довгий час працював дипломатом й був представником України при Європейському Союзі. У 2021 році його призначили заступником міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. У квітні 2024 року – заступником керівника ОП Андрія Єрмака. За інформацією УП, Точицький та Єрмак були однокурсниками в Інституті міжнародних відносин. Вірогідно, це й стало причиною його призначення.

Трохи більше року Міністерством культури управляв тимчасовий виконувач обов'язків Ростислав Карандєєв. За цей час на посаду міністра шукали постійну кандидатуру серед дієвців культури та інформаційних політик.

ВІДЕО ДНЯ

"Зеленський дуже хотів, щоб Мінкульт очолила відома жінка типу Ади Роговцевої, щоб зробити з міністерства справжній бренд. Але охочих зайняти посаду міністра культури та інформполітики не знайшлося, тому Карандєєв так довго протримався на позиції т.в.о.", – поділився з УП співрозмовник у керівництві МКІП.

Звідки з'явилося Мінстерство культурної дипломатії

Вперше ідея перейменування Міністерства культури та інформаційної політики на Міністерство культурної дипломатії з'явилася після засідання фракції "Слуга народу" у середу, 4 вересня.

"Ще буде переформатування Міністерства культури та інформ політики - тепер буде культурної дипломатії. Як я і писав, очолить Микола Точицький. Відправляють дипломата - значить треба додати слово "дипломатія". Реформи вони такі", – написав депутат Олексій Гончаренко.

Він наголосив, що будь-яке перейменування нестиме за собою "мільйони гривень та місяці часу". Тепер в соціальних мережах обговорюють доцільність такого перейменування.

Крім МІністерства культурної дипломатії також планують перейменувати Міністерство регіонального розвитку та інфраструктури – його планують згодом розділити за напрямками інфраструктури і регіональної політики. Також з'явиться одне нове – Міністерство повернення українців, яке замінить Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Реклама:

Головне сьогодні