Обійшло коронацію Чарльза. Євробачення-2023 отримало премію BAFTA

Анастасія Большакова — 13 травня, 13:15
Обійшло коронацію Чарльза. Євробачення-2023 отримало премію BAFTA
Євробачення 2023 провели Україна та Велика Британія у Ліверпулі
EPA

Пісенний конкурс Євробачення-2023 отримав телевізійну премію Британської академії телебачення і кіномистецтва BAFTA. Шоу, яке проводила Британія від імені України, перемогло у номінації "Висвітлення подій у прямому ефірі", йдеться на сайті премії.

У цій номінації Євробачення обігнало концерт на честь коронації Чарльза III та меморіальний фестиваль королівського британського легіону.

Церемонія нагородження відбулася 12 травня в Королівському фестивальному залі в Лондоні. Статуетку у вигляді золотої театральної маски отримала ведуча Ганні Ваддінґем. Разом зі знімальною командою ВВС на сцену піднялась співведуча, українська співачка Юлія Саніна.

ВІДЕО ДНЯ

Усіх переможців телепремії BAFTA можна переглянути тут.

Про Євробачення-2023

Після перемоги Kalush Orchestra у 2022 році за правилами конкурсу шоу мало відбутися в Україні. Проте через повномасштабну війну в Україні Європейська мовна спілка ухвалила рішення перенести Євробачення до Британії. Так пісенний конкурс 2023 року організували у Ліверпулі із залученням продакшну Суспільного мовника та українських зірок.

На Євробаченні 2023 перемогу здобула шведська співачка мароккансько-берберського походження Loreen з піснею Tattoo. Вона стала другою людиною після ірландського співака Джонні Логана, яка перемогла у конкурсі двічі.

Реклама:

Головне сьогодні