Романтика та оголення на українському подіумі

Жіночні романтичні колекції наступного сезону просто взяли в облогу український подіум. Він ряснів леткими напівпрозорими шифоновими сукнями, довгими жіночними шовковими нарядами, бавовняними брючками та плащиками на теплю літню пору, тонким струмуючим трикотажем, мереживним плетенням та елементами з органзи.

Деякі дизайнери уявляють романтику саме в образі "рожево-карамельних дівчат".

Колекція Олени Даць

В колекції Оленки Даць моделі були підібрані зі стилістичною чіткістю. Це не дивно лише тому, що з повної колекції невгамовної дизайнерки у 100 нарядів київські поціновувачі побачили лише третину. Вишуканий смак та витонченість ніжно-романтичних образів дозволили споглядати колекцію на одному подиху.

Чого не скажеш про інших. Дехто з шанованих дизайнерів намагався показати чим побільше, що перетворювало показ на каламбур з образів та недоладних кольорових сполучень.

Колекція Анни Бублик

"Коли за кордоном мода – це робота, то на українському подіумі показ – це свято!" – висловила власний підхід до дефіле дизайнер Анна Бублик. Їй так хотілося подовжити це свято, що естетика та образність дійства суттєво програли кількості згенерованого непоєднуваного продукту.

ВІДЕО ДНЯ

Хтось підкреслював жіночність тоненькими обідками у волоссі, інші ж намагалися "стримати" її "чоловічими" аксесуарами: капелюхами, придбаними з нагоди в маленькому магазинчику десь в Ніці, або недоладним взуттям.

Колекція Земскова/Ворожбит

Попри це, дует Земскова/Ворожбит відмітили для себе пожвавлення споживчого інтересу на внутрішньому ринку, щоправда, саме до другої лінії з розумною ціновою політикою, фінансово доступної простому українцеві.

Дещо іншим шляхом пішла до свого клієнта Олена Даць. Дівчині вдалося стати в один стрій з тими дизайнерами, що вдягають зірок на червону доріжку в Каннах: крім інших, її сукню вигулювала на фестивалі донька Люка Бессона Шана Бессон. Для працьовитої дизайнерки це стало ще одним доробком у її творчої кар’єри.

На шовкових сукнях Даць з нової колекції, які побачила вибаглива українська публіка, розквітали букети квітів у вигляді ексклюзивних принтів та мереживних макраме. "Букети квітів не в руках, а на тілі," – з таким творчим підходом розробляла нову колекцію Олена.

Колекція Світлани Бевзи

Зі схожою філософією підходить до створення одягу інша молода дизайнерка – Світлана Бевза. Для неї одяг – своєрідний дім для тіла. Для мінімалістки Світлани він має бути чистим і архітектурно вибудованим. Тому Бевза пропагує філософію "маленької білої сукні". Тим не менш, її колекція була сповнена не меншим еротизмом як даниною сміливості в моді двохтисячних років.

Чомусь окрім жіночної романтичності, що знайшла вияв у легких шифонових розливах, мереживних деталях та гіпюрних вставках, ледь не всі дизайнери вважали за потрібне хоч трохи, хоч натяком, показати голі груди моделей.

Навіть в мінімалістичній колекції Світлани Бевзи один з нарядів був повністю прозорий спереду.

Колекція Анни Бублик
Реклама:

Головне сьогодні