Літнім людям не варто відмовлятися від сексу

— 18 листопада 2008, 17:35

Про це свідчать нові дослідження статевого життя американців у віці від 57 до 85 років, які в 2004 році розпочав Едвард Лауманн із групою дослідників з університету Чикаго.

Дослідження показали, що в США близько 40% чоловіків, яким від 75 до 85 років, ведуть статеве життя, причому кожен четвертий з них займається сексом щонайменше раз на тиждень.

У жінок показник у цій віковій групі скромніший - усього 17%, зазначається у статті The Los Angeles Times, переклад якої опубліковано на InoPressa.

Довгі десятиліття, пише автор, медики чемно обходили стороною питання про секс літніх людей. Багато лікарів та й самі пацієнти просто стверджували, що з роками секс сходить на нуль.

Результати нового дослідження пропонують іншу версію: вік сам по собі не впливає на наш статевий потяг, скоріше винуваті наслідки старіння - проблеми зі здоров'ям, побічні ефекти лік та відсутність партнера.

Іншими словами, якщо ми з роками будемо залишатися щасливими, здоровими й товариськими, є непогані шанси на те, що ми зможемо насолоджуватися інтимною близькістю скільки завгодно.

Уся справа в сучасній медицині і харчуванні, пояснює автор. Якщо в 1900 році середня тривалість життя в США складала 47 років, то тепер це 75 років для чоловіків і 80 - для жінок.

Тепер людина у віці 65 років може сміливо очікувати, що проживе ще два десятки років або близько того. Природно, що багато хто захоче надолужити ті годинни сексу, що були "втрачені" раніше через стресову роботу, дітей, що плачуть, або побоювань завагітніти.

Реклама:

Головне сьогодні