Великі сідниці корисні для здоров’я – вчені

— 13 січня 2010, 14:55

Це через те, що мати великі сідниці корисно для здоров'я чи принаймні краще, ніж мати великий живіт, пише The Daily Mail.

Жирові відкладення в районі сідниць і стегон означають, що у вас низький рівень так званого "поганого" холестерину в крові, зате багато хорошого холестерину, який перешкоджає затвердінню стінок судин.

Цей хороший холестерин також зменшує ризик виникнення діабету, йдеться у публікації видання International Journal of Obesity.

Фото lucyfrench123 (flickr.com)
Дослідники з Оксфордського університету зібрали разом різні дослідження користі жиру на сідницях і стегнах, а потім з'ясовували, чому жирові відкладення у цих ділянках є кращими для здоров'я, ніж жирок на животі.

"Жир, який накопичується на стегнах і сідницях відрізняється від того, який накопичується на животі", - пояснив дослідник Константінос Манолопулос.

"Є хороший жир і поганий жир, так само як є хороший холестерин і поганий холестерин. Клітини нижньої частини тіла працюють інакше, ніж клітини верхньої", - додав дослідник.

Наприклад, цей жир нижньої частини тіла розпадається повільніше, ніж відкладення в районі живота, а отже, виділяє менше шкідливих речовин під назвою "запальні цитокіни", які пов'язують з виникненням хвороб серця, діабетом та ожирінням.

Крім того, жирові клітини стегон та сідниць діють як буфер, який не пускає жири, які можуть мати небезпечний вплив на інші частини тіла.

Жирок на стегнах також сприяє виділенню гормону, який захищає судини і сприяє кращому контролю організму над вмістом цукру і спаленням жирів, додає ВВС.

Дослідники також відмічають, що надто мало жирових відкладень на сідницях є небезпечним і може призвести до виникнення серйозних проблем з обміном речовин в організмі.

Оксфордські дослідники зауважують, що в майбутньому лікарі можуть прописувати способи перерозподілення жирових відкладень в організмі на користь стегон з метою запобігання серцево-судинних захворювань та проблем з обміном речовин.

Реклама:

Головне сьогодні