В Україні наступного тижня очікується "друга хвиля" грипу

— 12 лютого 2010, 15:30

"До нас іде потепління і таким чином відбудеться зміна кліматичних умов. Ми дійсно чекаємо другу хвилю захворюваності грипом як сезонним, так і пандемічним ... Думаю, що вже в 20-х числах лютого ця хвиля до нас прийде", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

Олег Назар припустив, що штам сезонного вірусу грипу не буде відрізнятися від штаму, що вразив Україну восени минулого року.

У свою чергу доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім.Шупіка Федір Лапій підкреслив, що під час "першої хвилі" грипу в Україні з 46 млн. населення на грип перехворіло лише 5 млн.

"Тому, ті, хто відносно здоровий, грипом попередні рази не хворів, може розглянути для себе варіант планової вакцинації ", - сказав він.

"Тільки кожна людина повинна розуміти, що щеплення робиться тільки здоровим людям і перший ефект від неї наступить тільки через два тижні", - сказав Федір Лапій.

У свою чергу, Олег Назар припустив, що наступного тижня в Україні може бути зареєстрована вакцина від грипу A/H1N1.

"Дійсно, за чутками, вже наступного тижня повинна бути зареєстрована вакцина від A/H1N1. Тоді ми вже будемо визначати контингент, я маю на увазі тих, хто в першу чергу повинні бути вакциновані ", - сказав він.

При цьому Олег Назар не уточнив, про яку вакцину йде мова (раніше повідомлялося, що в Україні проходили процес реєстрації дві вакцини - російського і канадського виробництва).

Реклама:

Головне сьогодні