Дослідники переконують: менше м'яса – менше зайвої ваги

— 22 липня 2010, 15:54

Як виявилося, затяті м'ясоїди скоріше набирають вагу ніж ті, в чиєму раціоні менше м'яса - навіть якщо й ті, й ті споживають однакову кількість калорій.

Отримані дані свідчать про те, що людям слід їсти менше м'яса, щоб лишатися здоровими, а також про те, що люди з надмірною вагою можуть втратити зайві кілограми, вилучивши м'ясо зі свого раціону.

Результати були отримані в рамках найбільшого британського дослідження, в ході якого відстежували раціон сотень тисяч людей в 10 європейських країнах.

У той час, як дослідження показали, що люди, які вживають велику кількість м'яса можуть набрати більшу вагу, було встановлено і те, що ці люди також схильні до нездорових звичок, як то паління, алкоголь та низька фізична активність.

Разом з тим автори дослідження запевняють, що взяли усі ці аспекти до уваги. Команда з Імперського коледжу Лондона досліджувала раціон більш ніж 100 тисяч чоловіків та 270 тисяч жінок і зважувала їх до і після 5-річного проекту.

Дослідники виявили, що за кожні додаткові 250 грам м'яса на день доведеться розплачуватися майже 10 зайвими кілограмами, що назбираються за 5 років.

Жителі Данії, Німеччини, Іспанії та Швеції їдять м'яса найбільше - чоловіки близько 300 калорій (саме з м'яса) на день і жінки - 200 калорій.

Найменше м'яса їдять жителі Греції: чоловіки з'їдають м'яса на 200 калорій, жінки - 140.

Результати дослідження були опубліковані в Американському журналі клінічного харчування.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні