Мозок товстунів повільніше розуміє, що вони вже наїлися - вчені
Результати дослідження стали черговим аргументом для твердження, що до зайвої ваги призводить не лише харчування, а також і генетична спадковість і навіть внутрішньоутробний розвиток мозку, повідомляє The Telegraph.
Вчені вважають, що їм вдалося знайти пояснення, чому двоє різних людей або ж брати та сестри можуть споживати однакові продукти із високим вмістом жирів, і один з них лишиться струнким, а інший - набиратиме вагу та набуде схильності до цукрового діабету.
[L]
Під час експериментів команда вчених помітила, що нервові закінчення в деяких піддослідних щурів більш повільно сигналізують про наповнення їхнього шлунку.
А це означає, що тварини кожен раз трохи переїдають, що в результаті й призводить до ожиріння.
"Схоже, що основні "дроти" у мозку є тим, що визначає чиюсь вразливість до розвитку ожиріння", - пояснив нейробіолог Тамас Горват.
На думку науковців, одержані результати є черговим доказом того, що схильність до ожиріння визначається не так особистою силою волі, а залежить від того, як сформувалися сполучення у мозку під час його розвитку в утробі.