Щоденні прогулянки здатні захистити від 24 різних хвороб - вчені

— 16 листопада 2010, 12:33

Крім того, помірне фізичне навантаження здатне уповільнити процес старіння нашого організму, переконалися вчені, проаналізувавши результати 40 досліджень, проведених в попередні роки.

Вони підтвердили: найкраще, що може зробити людина заради свого здоров'я - це підтримувати свою фізичну форму, а також не палити, пише The Daily Mail.

За помірну фізичну активність дослідники вважають 150 хвилин на тиждень - або ж по 30 хвилин п'ять разів на тиждень. Цей час, за їхніми рекомендаціями, слід витратити на прогулянки пішки або, наприклад, їзду на велосипеді.

Завдяки щоденним вправам можна знизити ризик серцевих захворювань та інсультів. Крім того, вже існує чимало підтверджень тому, що фізична активність відсуває загрозу розвитку деменції в похилому віці.

До захворювань, у профілактиці яких неабияку роль відіграють регулярні фізичні навантаження, відносять також остеопороз, діабет ІІ-го типу, депресію та високий кров'яний тиск.

Дослідники також виявили зв'язок між щоденними вправами та зниженням ризику захворювання на рак.

Збільшуючи час, присвячений фізичним навантаженням, ми значно зменшуємо вірогідність виникнення страшної хвороби. Зокрема, така закономірність спостерігається відносно захворювань на рак товстої кишки серед представників обох статей.

Згідно ж з публікацією в "Міжнародному журналі клінічної практики", у чоловіків фізична активність протягом робочого дня знижує ймовірність захворювання на рак простати.

На додачу, одним з попередніх досліджень було доведено, що фізична активність навіть після встановлення діагнозу "рак" значною мірою сприяє одужанню пацієнтів.

Імовірно, наші тіла призначені оптимально функціонувати за умови певного рівня фізичної активності. Натомість сучасний, сидячий спосіб життя багато кому з нас просто не дає його досягти, вважає представник Університету Східної Англії, психотерапевт Леслі Елфорд.

"З дослідження зрозуміло, що жінок та чоловіків будь-якого віку слід заохочувати бути фізично активнішими заради їхнього здоров'я", - каже він.

Звісно, ефект від щоденних вправ значно посилить здорове харчування, відсутність надлишкової ваги та відмова від паління, зауважує науковець.

Реклама:

Головне сьогодні