Українців найбільше турбує медичне обслуговування

— 16 грудня 2010, 16:55

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє "Радіо Свобода".

Право на безкоштовну медичну допомогу найважливішим для себе назвали 56% опитаних. Українці назвали його не лише найважливішим, а й таким, що найбільше порушується.

Другим найважливішим для себе правом українці назвали право на працю. Таку відповідь дав 41% опитаних.

Третім найважливішим для українців правом виявилося право на соціальний захист. За такий пріоритет висловилося 37% респондентів.

Результати дослідження вказують на те, чим українці найбільше стурбовані, відзначив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

"Уявлення людей про те, що для них важливо, відображає не реальну важливість, а є певною сумішшю: по-перше, того, що дійсно для них важливо, по-друге, це актуалізація того чи іншого права. Скажімо, право на життя об'єктивно важливіше, але коли немає безпосередньої загрози, то люди не будуть писати про те, що для них це важливо", - пояснив Паніотто.

Найменш важливими для українців є виборче право та права на об'єднання і мирні зібрання. Під час опитування такі пріоритети для себе обрали від трьох до шести десятих відсотка респондентів.

Реклама:

Головне сьогодні