Українців найбільше турбує медичне обслуговування

— 16 грудня 2010, 16:55

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє "Радіо Свобода".

Право на безкоштовну медичну допомогу найважливішим для себе назвали 56% опитаних. Українці назвали його не лише найважливішим, а й таким, що найбільше порушується.

Другим найважливішим для себе правом українці назвали право на працю. Таку відповідь дав 41% опитаних.

Третім найважливішим для українців правом виявилося право на соціальний захист. За такий пріоритет висловилося 37% респондентів.

Результати дослідження вказують на те, чим українці найбільше стурбовані, відзначив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

ВІДЕО ДНЯ

"Уявлення людей про те, що для них важливо, відображає не реальну важливість, а є певною сумішшю: по-перше, того, що дійсно для них важливо, по-друге, це актуалізація того чи іншого права. Скажімо, право на життя об'єктивно важливіше, але коли немає безпосередньої загрози, то люди не будуть писати про те, що для них це важливо", - пояснив Паніотто.

Найменш важливими для українців є виборче право та права на об'єднання і мирні зібрання. Під час опитування такі пріоритети для себе обрали від трьох до шести десятих відсотка респондентів.

Реклама:

Головне сьогодні