Хороший сон робить людей привабливішими

— 17 грудня 2010, 14:16

Як переконалися шведські вчені, після достатньої кількості сну людина виглядає набагато краще, ніж після недосипання, повідомляє "Німецька хвиля".

Психологи з Каролінського інституту у Стокгольмі для експерименту сфотографували 23 молодих людей у віці від 18 до 31 року.

Знімки було зроблено зранку упродовж двох днів. Перед першою "фотосесією" піддослідні мали можливість добре виспатися, перед другою ті ж самі учасники експерименту провели безсонну ніч.

Фото з сайту Бі-Бі-Сі

Умови для фотографування, а також освітлення були в обох випадках ідентичними. Люди поставали перед об'єктивом фотокамери без косметики і з просто розчесаним волоссям.

Після цього дослідники запропонували іншим учасникам оцінити показники їхньої краси та здорового вигляду за спеціальною шкалою. В оцінюванні взяли участь 65 людей.

На оцінку кожного зображення відводилося лише шість секунд. Як з'ясувалося, усі спостерігачі, подивившись фотографії людей, котрі не мали недосипання, назвали їх значно привабливішими і здоровішими.

Результати дослідження команди шведських учених опубліковано у виданні British Medical Journal. Науковці наголошують, що намагалися привернути увагу до того, що важливість здорового сну не можна недооцінювати.

Реклама:

Головне сьогодні