Грудне вигодовування підвищує розумові здібності хлопчиків

— 21 грудня 2010, 13:14

Такі дані були оприлюднені групою вчених під керівництвом Уенді Одді з Університету Західної Австралії в Перті.

Дослідники вивчили дані про грудному вигодовуванні 2868 новонароджених дітей. Після досягнення ними 10-річного віку вчені проаналізували успішність 1038 учасників дослідження з математики, читання і правопису, пише Лента.ру з посиланням на New Scientist.

За результатами дослідження, хлопчики, що знаходилися на грудному вигодовуванні не менше шести місяців, показували більш високі результати із зазначених дисциплін, ніж їх однолітки, яких відлучили від грудей в більш ранньому віці.

Зокрема, різниця в успішності з математики склала 9%, з правопису - 7%, читання - 6%.

При цьому вченим не вдалося виявити аналогічної залежності серед дівчаток.

Уенді Одді зазначила, що жіночий статевий гормон естроген має антистресову дію. На її думку, потрапляючи в організм дитини з молоком матері, цей гормон захищає хлопчиків, що знаходяться на грудному вигодовуванні, від стресу. Це дозволяє їм добитися більш високих результатів у навчанні.

У 2008 році вплив грудного вигодовування на інтелект також підтвердили канадські вчені. За даними дослідження 14 000 новонароджених з Білорусії, діти, що знаходилися на грудному вигодовуванні не менше трьох місяців, показували кращі результати тестів на засвоєння нової інформації. Крім того, до шести років такі діти рахували, писали і читали краще, ніж їх однолітки, що харчувалися штучними молочними сумішами.

Реклама:

Головне сьогодні