ВООЗ назвала головну причину дитячої смертності у світі

— 17 січня 2011, 17:51

Щодня 2270 дітей гинуть у результаті ненавмисних травм або так званих "нещасних випадків", яким можна було б запобігти.

Про це йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), який буде обговорюватися в ході 128-ї сесії її Виконавчого ради 17-25 січня.

Автори доповіді звертають увагу на те, що проблемою дитячого травматизму нехтували багато років, та й зараз вона відсутня в багатьох національних програмах з охорони здоров'я, пише ТСН.

"Тим часом, як тільки діти досягають п'ятирічного віку, нещасні випадки стають найбільшою загрозою їхньому життю. При цьому багато юних життів можна було б врятувати за допомогу простих заходів профілактики травматизму, наприклад, велосипедних шоломів, решіток на вікнах, огорож навколо басейнів і т . д. ", - сказано в повідомленні.

Згідно з даними ВООЗ, 95% дитячих травм спостерігаються в країнах з середнім і низьким доходом. За минулі три десятиліття промислово розвинені країни зуміли зменшити рівень дитячої смертності від травм на 50%, використовуючи профілактичні програми.

Але, незважаючи на це, нещасні випадки серед дітей залишаються серйозною проблемою і в розвинутих країнах. Там на травматизм припадає 40% всіх випадків смерті дітей.

Реклама:

Головне сьогодні