Холодна вода і жуйка допомагають схуднути - вчені

— 21 січня 2011, 10:32

Процес втрати ваги завжди зводиться до енергобалансу: скільки енергії споживається з їжею і скільки витрачається внаслідок фізичної та розумової активності.

Згідно з результатами дослідження команди з берлінської клініки Шаріте під керівництвом Міхаеля Бошманна, існує простий спосіб, що дозволяє збільшити ефективність будь-якої дієти, пише Inopressa з посиланням на Die Welt.

Як з'ясували вчені, для схуднення потрібно всього лише пити багато прохолодної води.

Так, з надходженням в організм півлітра води температурою 22С витрачається приблизно 50 кілокалорій. Ефект пояснюється тим, що вода не містить калорій, а нагріваючи її до температури тіла, організм калорії витрачає.

Бошманн підрахував, що лише завдяки "щоденному споживання 2 літрів води за рік можна втратити 5 кілограмів жиру". Він рекомендує випивати 0,5 літрів прохолодний води з-під крана перед сніданком і ще 1,5 літрів - протягом дня.

Видання також повідомляє про відкриття американських дослідників з клініки Майо. Вони виявили, що жувальна гумка прискорює обмін речовин часом на цілих 19%. Це рівносильно втраті 500 грамів жиру на місяць.

Реклама:

Головне сьогодні