У китайському рисі виявили токсичні метали

— 17 лютого 2011, 17:38

Ось вже кілька років величезні кількості рису заражаються домішками металів, зокрема кадмію, однак практично нічого не робиться для попередження про небезпеку такого забруднення, передає Inopressa з посиланням на Le Nouvel Observateur.

З усіх зернових рис найбільш сприйнятливий до кадмію, який міститься у воді, що проходить через шахти, де видобувається свинець, олово і мідь.

Відповідно до досліджень, проведеним у Китаї з 2007 року, приблизно 10% рису, що вирощується в країні, заражене кадмієм, причому рівень забруднення значно перевищує норму, що представляє потенційну загрозу для здоров'я.

Кадмій - токсична і канцерогенна речовина, що накопичується в тілі людини протягом усього життя і впливає на стан нирок, кісток і печінки.

Китай експортує свій рис у Японію, Росію і Європу. Ще до того, як вибухнула нинішній скандал, "Грінпіс" застерігав від імпорту китайського рису в Європу, той містить ГМО і не має необхідних дозволів на імпорт. До слова, в Європі китайський рис використовується не тільки для виробництва рисової локшини, пива та йогуртів, але і дитячого харчування.

Реклама:

Головне сьогодні