Вчені пояснили, чому не варто пити чай з молоком

— 28 березня 2011, 14:18

Пігменти - теафлавіни та теарубігіни, що містяться в чаї, попереджують ожиріння, підтвердили японські науковці під час експериментів на щурах, яких "посадили" на дієту з високим вмістом жирів, пише The Telegraph.

Одначе, якщо змішати чай та молоко, ці корисні речовини об'єднуються з білком та утворюють осад, говорить представник Tea Research Association Деваджит Бортхакур.

"Це означає, що ми не отримуємо користі ані від цих компонентів, ані від молочного протеїну. Такими чином, рекомендується пити чай без молока", - повідомив він.

Наразі фахівці цього дослідницького центру, розташованого в Джорхаті, Індія, працюють над створенням нових сортів чаю, з вищим вмістом корисних поліфенолів. Також вони міркують над тим, як зробити їх "стійкішими" до нейтралізуючої дії молока.

Експеримент, проведений на щурах японськими науковцями з компанії Kirin Beverage, підтвердив: чай справді знижує поглинання організмом жирів.

У піддослідних тварин, яким давали чайний екстракт, виявили менше жирової тканини, зокрема, менше жиру в печінці. В гризунів впав рівень холестерину та зменшилася кількість жирних кислот у крові.

Науковці також виявили, що, завдяки особливостям процесу ферментації, чорний чай містить більше корисних компонентів, аніж зелений.

"Чорний чай здатен попередити ожиріння, спричинене харчуванням, за рахунок гальмування кишкового поглинання ліпідів", - сказав дослідник Хіроакі

Реклама:

Головне сьогодні