Грецький горіх визнано найкориснішим

8546
28 березня 2011

За цими показниками грецькі горіхи випереджають арахіс, мигдаль, фісташки, горіхи пекан та інших "членів горіхової родини", пише Science Daily.

"Жменя волоських горіхів містить майже вдвічі більше антиоксидантів, ніж еквівалентна кількість будь-яких інших широко вживаних горіхів. Але, на жаль, люди не їдять їх багато. Це дослідження вказує на те, що споживачам варто їсти більше волоських горіхів, як частину здорового раціону", - говорить представник Університету Скрентона Джо Вінсон.

Волоські горіхи - це незвична комбінація "харчових бонусів" у зручній та недорогій упаковці, каже науковець. Вони містять високоякісний протеїн, завдяки чому можуть замінити м'ясо, а також вітаміни та мінерали та клітковину. До того ж, у горіхах відсутній глютен.

Численні дослідження, проведені науковцями з усього світу, підтверджують зв'язок між споживанням невеликої кількості горіхового чи арахісового масел та зниженням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку, діабету 2-го типу та появи каменів у жовчному міхурі.

Однак, досі ніхто з науковців не порівнював кількість та якість антиоксидантів, які містяться в різних видах горіхів, зазначає Вінсон.

Аби заповнити цей пробіл, науковець проаналізував вміст антиоксидантів у грецьких та бразильських горіхах, мигдалі, арахісі, фісташках, фундуку, кеш'ю, горіхів макадамія та пекан. "Горіхом №1" в цьому списку виявився саме грецький.

До того ж, термічна обробка зазвичай знижує якість антиоксидантів, а саме волоські горіхи люди найчастіше вживають в сирому вигляді, зазначає вчений.

powered by lun.ua