Грецький горіх визнано найкориснішим

— 28 березня 2011, 17:34

За цими показниками грецькі горіхи випереджають арахіс, мигдаль, фісташки, горіхи пекан та інших "членів горіхової родини", пише Science Daily.

"Жменя волоських горіхів містить майже вдвічі більше антиоксидантів, ніж еквівалентна кількість будь-яких інших широко вживаних горіхів. Але, на жаль, люди не їдять їх багато. Це дослідження вказує на те, що споживачам варто їсти більше волоських горіхів, як частину здорового раціону", - говорить представник Університету Скрентона Джо Вінсон.

Волоські горіхи - це незвична комбінація "харчових бонусів" у зручній та недорогій упаковці, каже науковець. Вони містять високоякісний протеїн, завдяки чому можуть замінити м'ясо, а також вітаміни та мінерали та клітковину. До того ж, у горіхах відсутній глютен.

Численні дослідження, проведені науковцями з усього світу, підтверджують зв'язок між споживанням невеликої кількості горіхового чи арахісового масел та зниженням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку, діабету 2-го типу та появи каменів у жовчному міхурі.

Однак, досі ніхто з науковців не порівнював кількість та якість антиоксидантів, які містяться в різних видах горіхів, зазначає Вінсон.

Аби заповнити цей пробіл, науковець проаналізував вміст антиоксидантів у грецьких та бразильських горіхах, мигдалі, арахісі, фісташках, фундуку, кеш'ю, горіхів макадамія та пекан. "Горіхом №1" в цьому списку виявився саме грецький.

До того ж, термічна обробка зазвичай знижує якість антиоксидантів, а саме волоські горіхи люди найчастіше вживають в сирому вигляді, зазначає вчений.

Реклама:

Головне сьогодні