У чистій домівці може оселитися депресія – науковці

— 19 квітня 2011, 12:14

Попередні дослідження підтвердили існування зв'язку між чистотою та послабленням імунної системи, а також довели, що "знайомство" дитини з бактеріями та речами на кшталт хутра тварин здатне навчити її організм опиратися деяким хворобам.

Дані ж, одержані нещодавно науковцями з Атланти, вказують на те, що послаблення імунної системи спонукає її до надмірного реагування на пил чи бруд, що відбувається у формі запалень чи алергій.

Такі процеси, в свою чергу, здатні загальмовувати продукування мозком "речовин щастя", таких як серотонін, та викликати депресію? повідомляє The Telegraph.

Цікаво, що рівень депресії серед населення розвинених країн є значно вищим, аніж серед мешканців найбідніших частин планети. Наприклад, на депресію страждає 10% британців, тоді ж як у Нігерії таку проблему має лише 1%.

"Ми гадаємо, що депресії спричиняє імунна система. Коли люди розвиваються та зростають, їхня імунна система розвивається. Якщо вони зустрічаються з більшою кількістю бактерій та паразитів, то мають здатність краще контролювати запальні процеси", - каже дослідник Ендрю Міллер.

"Сьогодні людське оточення є більш чистим та гігієнічним, тож наша імунна система насправді геть не навчається тому, як поводитися зі збудниками інфекцій", - зазначає він

Реклама:

Головне сьогодні