У Донецьку отруїлися майже 30 малюків

— 5 квітня 2011, 10:24

Близько 30 малюків у Донецьку знаходяться в інфекційному відділенні міської лікарні № 1 (лікарня Вишневського) з діагнозом "отруєння".

Цю інформацію підтвердила заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області з епідеміологічних питань Тамара Беломеря, передає "Остров".

"Я підтверджую, що діти захворіли", - сказала медик, пообіцявши оприлюднити детальну інформацію про цей інцидент пізніше.

Імовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні Ворошиловського району: сир, сметану і кефір. Зараз підприємство закрите.

Санітарна епідеміологічна станція взяла проби всіх молочних продуктів, виготовлених молочною кухнею, для проведення аналізу на предмет їх інфікування. Чи пов'язано групове отруєння дітей з роботою саме цієї молочної кухні говорити поки рано.

Точна кількість дітей, батьки яких звернулися за допомогою з діагнозом "отруєння" з'ясувати не вдалося. За різними даними, мова може йти про 25-35 малюків.

Молочну кухню, яка потрапила під підозру, була урочисто відкрита в Донецьку 17-го грудня 2010 після реконструкції в присутності міського голови Олександра Лук'янченка.

Реклама:

Головне сьогодні