Чверть майбутніх татусів відчувають симптоми вагітності

— 25 травня 2011, 11:38

Четверта частина майбутніх татусів відчувають симптоми вагітності разом із дружинами, виявили дослідники. Вони так само відчувають бажання негайно зжувати щось смачненьке та потерпають від ранкової нудоти. Окрім того, "вагітні" чоловіки нерідко стають більш емоційними та сентиментальними.

Дослідження на цю тему було проведено на замовлення компанії Pampers, повідомляє The Telegraph.

Відтак, 10% майбутніх татусів, що взяли участь у дослідженні, розповіли науковцям про свої химерні харчові забаганки - помідори з апельсинами, тунець із маринованою цибулькою, варені яйця в маринаді та фруктовий лід. А 26% респондентів зазначили, що відчувають різкі зміни настрою і 6% - нудоту.

56% чоловіків помітили в себе посилення "інстинкту гніздування", бажання чистити й прикрашати свою оселю.

Усе це експерти можуть пояснити особливою близькістю між батьками, що очікують спільного малюка.

"Моя жінка подумала, що я сказився, коли мені стало хотітися яблук та дріжджової пасти, і почав давати волю емоціям під час перегляду сентиментальних фільмів... Я роками мріяв про дитину, тож, коли ми зачали її, я робив усе, аби долучитися до вагітності та пологів", - пригадує 32-річний Меттью Даунінг, який побував "вагітним" татусем.

Сьогоднішні чоловіки насправді беруть більш активну участь у вагітності та пологах свої половин, щосили намагаючись підтримати кохану, констатує професор Мері Стін, яка пропрацювала акушеркою чверть століття.

"Разом із культурними та соціальними змінами, що відбулися в останні 50 років, здається, для них (чоловіків) стало більш прийнятним виявляти щирість та власні почуття. Чоловіки та жінки разом проходять цей емоційний та фізичний шлях", - говорить науковець.

Тата й мами разом ходять на УЗД-обстеження в 12-14 тижнів вагітності, й уже тоді між батьком та малям починає встановлюватися міцний емоційний зв'язок, каже вона.

Реклама:

Головне сьогодні