Фахівці радять замість соків налягати на сухофрукти
На додачу, вони є щедрим джерелом вітамінів, мінералів та харчових волокон, пише The Telegraph.
В одній склянці свіжо видавленого фруктового соку може бути до п'яти чайних ложок цукру, підрахували дослідники. Приблизно стільки ж міститься в двох третинах звичайної бляшанки газованого напою. Надлишок цукру в раціоні може порушити метаболізм та спричинити розвиток ожиріння.
"Проблема полягає в тому, що люди часто замінюють ними (соками) справжні фрукти, а це помилка. У фруктових соках більше цукру, ніж люди собі уявляють", - каже дослідник із Університету Бангора в Північному Уельсі Ганс-Петер Кабіс.
До однієї частини соку науковець радить додавати чотири частини води, так напій буде здоровішим.
Водночас команда дослідників з Університету Лідса виявила, що сухофрукти містять стільки ж антиоксидантів, поліфенолів та поживних речовин, як і свіжі фрукти.
Ними варто ласувати щонайменше раз на день, радять експерти.