3-річна дитина померла, доки лікарі фарбували губи?

— 15 червня 2011, 11:45

У Дніпропетровську операція з видалення апендикса стала смертельною для трирічної Анни Черемуш із міста Жовті Води.

Дівчинка, яка страждала на легку форму ДЦП, померла ще 26 травня в обласній дитячій лікарні, так і не прийшовши до тями. Мама дитини стверджує, що медики поставили неправильний діагноз, а лікарі не вжили необхідних заходів, пише Сегодня.

У лікарні Жовтих Вод, куди спочатку звернулася мама з дочкою з симптомами різкого болю в животі, лікарі поставили попередній діагноз "гострий апендицит", але операцію робити не стали - на швидкій дитину відправили до обласного центру. Тут чомусь операцію відклали.

"Якщо це не лікарська помилка, то вже точно халатність. Коли мою Аню привезли до Дніпропетровська на операцію, у неї взяли тільки аналіз крові і все. Потім завідувач відділенням і лікар бігали, прасували халати, фарбували губи, готувалися зустрічати журналістів (напередодні до лікарні привезли дітей, які потрапили в ДТП, повертаючись з екскурсії по області), а лікуванням дитини ніхто не займався. Потім до лікарні прибула санстанція - дівчинкою знову ніхто не займався. Весь цей час вона лежала під крапельницею і плакала. Їй зробили операцію через 17 годин після нашого приїзду! Вона, за словами лікарів, пройшла успішно - апендикс видалили, але залишилося запалення ділянки товстої кишки. Але чомусь через 2 години вона так і не прокинулася - її відвезли в реанімацію, де в неї було дві зупинки серця. Незабаром моя дівчинка померла", - згадує мама дівчинки Жанна Вовк-Черемуш.

Лікарі дитячої обласної лікарні списують усе на слабкий імунітет дитини. "У дитини була крайня ступінь зміни функції вилочкової залози, через що відбулося виснаження імунної системи. Зміни в кишківнику на тлі імунодефіциту призвели до швидкого розвитку сепсису (потрапляння інфекції у кров)", - розповів заступник головного лікаря з хірургічної служби обласної дитячої лікарні Андрій Запорожченко.

Посмертна судмедекспертиза встановила, що діагностований лікарями напад апендициту був помилковим - дитина померла від запалення та некрозу кишківника. Наразі у діях лікарів обласної дитячої лікарні розбирається прокуратура Дніпропетровської області.

Всі лікарі знаходяться на своїх робочих місцях, від лікарської практики, навіть на час розгляду справи, ніхто не відсторонений.

Реклама:

Головне сьогодні