МНС радить їсти страви, які стояли в холодильнику не більше 2 годин

— 17 червня 2011, 11:20

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У літній період зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння. Основними причинами таких недуг є залучення до приготування їжі випадкових осіб, не обізнаних з елементарними правилами особистої гігієни, порушення технологій приготування їжі, зберігання продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму", йдеться в повідомленні.

МНС рекомендує не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.

Не можна купувати продукти харчування на стихійних ринках, вживати незнайомі гриби, ягоди, трави, готувати продукти про запас.

Готові страви бажано вживати одразу, у випадку повторного споживання їх необхідно піддавати вторинній термічній обробці.

Зберігати страву не у холодильнику можна не більше 2 годин.

Не можна брати у дорогу продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом.

Не можна пити, використовувати для приготування їжі і миття посуду воду з незнайомих джерел (рік, озер, підземних джерел).

Для цього необхідно використовувати воду з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.

Під час туристичних мандрівок воду для миття посуду і рук необхідно фільтрувати і доводити до кипіння, для приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.

Батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та особистої гігієни.

Купатися та відпочивати можна лише на офіційно дозволених пляжах.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні, оскільки самолікування небезпечне.

Як нагадує "Українська правда. Київ", 8-10 червня після вживання курятини з "Великої кишені", що на Оболоні, отруїлися 46 людей. 38 людей шпиталізували із симптомами харчового отруєння. Серед них - п'ятеро дітей. Станом на 15 червня у лікарнях залишалися 28 киян.

Реклама:

Головне сьогодні