Вперше в історії пацієнту імплантували ноги

— 12 липня 2011, 17:26

Команда іспанських лікарів завершила першу в світі операцію з пересадки двох ніг.

За оцінками експертів, це одна з найскладніших процедур, яку було проведено в медицині за останні кілька років. Наскільки успішно пройшла операція, можна буде сказати через місяць, коли стане ясно, як організм пацієнта реагуватиме на імплантати, повідомляє Вести.ru.

Операція тривала 14 годин. Головний хірург доктор Педро Кавадас раніше успішно пересаджував своїм пацієнтам щелепи, язик і передпліччя, проте з таким складним завданням він раніше не стикався.

Лікарі з госпіталю Ла Фе у Валенсії, провели більше 12-ти годин, з'єднуючи кістки з готовими до імплантації артеріями, венами і м'язами. На даний момент немає жодної гарантії, що операція пройшла успішно. Пацієнт повинен прийняти ряд імуносупресивних препаратів, щоб переконатися, що його організм не відкине імплантати.

Ще одне завдання лікарів полягає в тому, щоб змусити м'язи хворого функціонувати належним чином. Пацієнтом є молода людина, чиї ноги були ампутовані в результаті нещасного випадку. Хлопець не зміг звикнути до використання звичайних протезів тому і погодився на експериментальну операцію.

Іспанець дав згоду на операцію ще минулого року, проте знадобився досить тривалий час, щоб знайти лікаря, який погодився б за неї взятися.

Лікарі також додали, що у разі, якщо все пройде так, як було заплановано, пацієнта чекає досить тривалий період реабілітації.

Реклама:

Головне сьогодні