Половині дитячих таборів загрожують харчові отруєння й кишкові інфекції

— 14 липня 2011, 12:13


В Україні в кожній другій оздоровчій установі для дітей виявлені істотні порушення санітарних і епідеміологічних норм, що загрожує відпочивальникам харчовими отруєннями та інфекційними хворобами.

Це було виявлено під час перевірок дотримання законодавства про оздоровлення і відпочинок дітей, які організувала Генпрокуратура із залученням контролюючих органів, пише ТСН.

Так, в таборах-порушниках не забезпечений належний контроль за якістю харчування, термінами зберігання продуктів, не дотримуються санітарно-гігієнічні і технологічні правила при організації процесу приготування їжі.

"Як наслідок, лише впродовж липня 2011-го року зареєстровано масові харчові отруєння дітей під час оздоровлення та відпочинку. Зокрема, із дитячого оздоровчого табору "Альбатрос" м. Севастополя з гострою кишковою інфекцією до лікарні потрапило 74 дитини, з спортивного табору "Колос" Чернігівської області - 21 дитина. До Запорізької обласної інфекційної лікарні поступило 18 дітей, які відпочивали у дитячому оздоровчому таборі "Салют", - відмітили в ГПУ.

За фактами масового отруєння дітей прокурори Севастополя, Запорізької і Чернігівської областей порушили кримінальні справи. Ініційовано притягнення до відповідальності посадовців контролюючих органів.

З метою запобігання подальшому поширенню харчових отруєнь та інфекційних захворювань в дитячих оздоровчих установах Генпрокуратура направила вимогу до Державної санепідемслужби України відносно посилення нагляду за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм, контролю якості води, продуктів харчування і термінів їх зберігання.

Нагаджаємо, днями у Севастополі сталося масове харчове отруєння в оздоровчому таборі "Альбатрос". Внаслідок отруєння були госпіталізовані 86 осіб, в основному діти.

Для розслідування обставин інциденту в Крим прибула урядова комісія. Прокуратура порушила за фактом отруєння кримінальну справу, а головний санлікар Севастополя опинився на межі

Реклама:

Головне сьогодні