Іспанська клініка заплатить мільйон євро за помилку 22-річної давності

— 15 липня 2011, 13:42

Іспанську клініку зобов'язали виплатити мільйон євро родині пацієнта, який більше 20-ти років провів у комі через халатність лікарів.

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд Іспанії, повідомляє medportal.ru.

42-річний Антоніо Мено (Antonio Meno) вирішив зробити хірургічну корекцію форми носа в 1989 році. Однак під час пластичної операції він перестав отримувати кисень. В результаті кисневого голодування мозок пацієнта був пошкоджений, і чоловік впав у вегетативний стан, який характеризується відсутністю психічних функцій при збережених рефлексах.

Анестезіолог, що брав участь в операції, заявив, що Мено перестав отримувати кисень через те, що вдихнув власні блювотні маси. У 1993 році суд визнав винним анестезіолога в недбалості, проте пізніше це рішення було скасовано.

У листопаді 2010-го судовий процес відновився завдяки новому свідкові події. Присутній під час операції лікар заявив, що подачу кисню пацієнтові було перервано, коли анестезіолога не було в операційній. Верховний суд Іспанії врахував цю обставину і зобов'язав клініку виплатити сім'ї Мено 1,075 мільйона євро.

Реклама:

Головне сьогодні