Ще 7 дитячих таборів закрили через санітарні порушення

— 19 липня 2011, 11:44

Державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ України протягом 18 липня перевірено 254 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. У 61 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що складає 24 % від загальної кількості перевірених закладів.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 69 посадові особи закладів оздоровлення та відпочинку. Від роботи відсторонено 32 працівника, які не пройшли профілактичний медичний огляд, повідомляє прес-служба МОЗ.

Головними державними санітарними лікарями територій тимчасово призупинено експлуатацію 6 закладів оздоровлення та відпочинку дітей (Івано-Франківська область - лікувально-оздоровчого комплексу "Верховина"; Київська область - 2 оздоровчих закладів для дітей "Лісова Казка", "Переяславський"; Одеська область - 2 оздоровчих закладів "Добрий Самарянин", "Юний романтик"; Чернігівська область - оздоровчий заклад "Веселка").

У Кіровоградській області головним державним санітарним лікарем Петрівської районної санітарно-епідеміологічної станції заборонено експлуатацію дитячого оздоровчого табору "Церква Божа" (м. Апостолове).

Фахівцями держсанепідслужби перевірено 116 підприємств з виробництва та постачання продуктів харчування, з яких на 29 виявлено порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 31 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Від роботи відсторонено 25 працівників, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Реклама:

Головне сьогодні