У Європі епідемія кору. ВООЗ рекомендує робити щеплення перед відвідуванням

— 19 липня 2011, 15:33

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає охочих відвідати Європу робити щеплення від кору.

Про це сказано у повідомленні Організації Об'єднаних Націй, повідомляють Українські новини. "Запобігання захворюванню шляхом вакцинації особливо важливо перед поїздкою та участю в масових заходах, у тому числі соціальних кампаніях, спортивних змаганнях, політичних, релігійних або культурних заходах", - сказано в повідомленні.

У ньому зазначається, що країни європейського бюро ВООЗ стикнулися із серйозним спалахом кору, до кінця травня до цієї організації надійшли повідомлення з 38 європейських країн про 12 тис. випадків захворювання.

Відповідно до повідомлення, у багатьох країнах регіону кількість захворювань із січня до травня уже перевищила загальну кількість захворювань за весь минулий рік.

Більшість повідомлень про захворювання кором надійшли з Бельгії, Франції, Сербії, Іспанії, Швейцарії, Македонії та Великої Британії.

ВООЗ попереджає про необхідність щеплень перед в'їздом у європейські країни, оскільки вірус кору вкрай заразний, його часточки можуть залишатися в повітрі годинами. При цьому в повідомленні зазначається, що вірус може легко вражати й тих, хто одержав менше ніж дві дози вакцини проти кору.

Нагадаємо, у листопаді 2009 року Міністерство охорони здоров'я прогнозувало спалах захворюваності на кір і краснухою в 2010-2011 роках. Василь Князевич, який був тоді міністром охорони здоров'я, зазначив, що гроші, виділені міжнародними організаціями на вакцинацію проти кору і краснухи, Україна втратила у зв'язку з недовірою суспільства до масової вакцинації.

Зазначимо, у травні в Україні спостерігався пік вітрянки.

Реклама:

Головне сьогодні