МОЗ та люди, якi живуть з ВIЛ/СНIДом, домовилися про спiвпрацю

— 26 липня 2011, 12:59

МОЗ та Мережа людей, якi живуть з ВIЛ/СНIДом, домовилися про спiвпрацю для своєчасного забезпечення лiками

Представників Всеукраїнської мережі людей, якi живуть з ВIЛ/СНIДом (ЛЖВ), включено до складу робочої групи з перегляду номенклатури (найменування препаратiв, що закуповуються в рамках державної програми) i розробки технiчної сторони забезпечення таких хворих ліками, пише Інтерфакс-Україна.

Як повiдомляє прес-служба Мiнiстерства охорони здоров'я України, такої домовленостi було досягнуто за результатами зустрiчi глави МОЗ Олександра Анiщенка з представниками цiєї мережi.

З урахуванням необхiдностi прискорити проведення торгiв та здiйснення закупiвлi препаратiв, було ухвалено рiшення завершити перегляд номенклатури та розробку технiчного завдання до 1 серпня.

Мiнiстр поiнформував представникiв Мережi про наявнiсть залишкiв препаратiв для лiкування хворих на СНIД у регiонах до жовтня-листопада 2011 року. Крiм того, МОЗ виконує перерозподiл препаратiв мiж регiонами.

На сьогоднi проблемним залишається питання забезпечення лiками нововиявлених хворих, фiнансування лiкування яких не було передбачено в державному бюджетi. Мiнiстерство має намiр вирiшити це питання за рахунок економiї коштiв пiд час проведення тендерiв, а також планує звертатися до уряду з проханням видiлити додатковi кошти.
Реклама:

Головне сьогодні