Фруктоза може провокувати виникнення серцевих хвороб
У крові тих, хто протягом двох тижнів не відмовляв собі у кукурудзяному сиропі із високим вмістом фруктози, отримуючи таким чином 25% щоденної норми споживання калорій, значно підвищувався рівень холестерину та тригліцеринів.
Ріст концентрації цих речовин є індикатором збільшення ризику розвитку серцевих захворювань, виявили учені із Каліфорнійського університету у Девісі, повідомляє Компьюлента.
За словами авторів дослідження, існують свідчення того, що люди, які вживають цукор, частіше мають проблеми з серцем чи хворіють на діабет. Утім, неможна стверджувати, що солодке дійсно провокує виникнення цих хвороб.
В ході дослідження було вивчено 48 повнолітніх учасників 18-40 років.
Тож висновки такі: отримані результати підтверджують, що вживання фруктози може спровокувати серцеві хвороби, а також демонструють необхідність перегляду дієтичних рекомендацій від 2010 року.
Цікаво, що у випадку із глюкозою, таких змін не спостерігалося.