МОЗ тепер перевіряє дитячі табори раптово

— 3 серпня 2011, 13:17

Про це у середу повідомляє прес-служба МОЗ.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 18 посадових осіб закладів оздоровлення та відпочинку. Від роботи відсторонено 11 працівників закладів, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Фахівцями держсанепідслужби перевірено 49 підприємств з виробництва та постачання харчових продуктів, з яких на 10 виявлено порушення санітарного законодавства. Від роботи відсторонено 5 працівників, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

За словами головного санітарного лікаря Анатолія Пономаренко, раніше вони проводили перевірки із 10-денним попередженням. "Зараз нам дозволили працювати у раптовому режимі", - додав він на брифінгу у середу.

Серед виявлених порушень, за його словами, були недоліки з проходженням профілактичних медоглядів співробітників дитячих таборів, неправильно заповнені медичні книжки співробітників, порушення на харчоблоці і у технологіях приготування їжі, відхилення від асортименту, який затверджений і дозволений для вживання.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні