Година перед телевізором може забрати 22 хвилини життя – вчені

— 16 серпня 2011, 13:28

Надмірне захоплення телевізором, а отже, сидячий спосіб життя, для здоров'я є настільки ж небезпечним, як куріння чи надмірна вага, кажуть вони.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Навіть одна година перегляду телевізора може скоротити життя на цілих 22 хвилини", - говорять експерти.

Протягом дослідження науковці відштовхувались від результатів опитування, проведеного серед більш ніж 11 тисяч австралійців у 1999-2000-му роках, щодо того, скільки годи на день вони дивляться телевізор. Іще вчені розглянули дані зі смертності по країні.

Вони порівняли тривалість життя дорослих, які дивилися телевізор, і тих, хто не дивився, і прийшли до висновку, що кожна година перед екраном здатна забрати 21,8 хвилин людського життя.

Відмовитися від сидячого способу життя та більше рухатися радять і британські медики.

"Багато хто з нас приймає свідоме рішення не палити, оскільки ми знаємо, що це нам шкодить, а це дослідження свідчить про те, що багатьом з нас не завадило б дати таку ж обіцянку й стосовно лежання та перегляду телевізора в великій кількості", - говорить співробітниця British Heart Foundation Морін Телбот.

"Якщо ми додамо більше активності до нашого повсякденного життя, а це, наприклад, ходити до крамниці, а не сідати в автобус, користуватися сходами, а не ліфтом, займатися активними хобі - спортом чи садівництвом, це означатиме, що ми не будемо проводити так багато часу перед телевізором", - закликає вона.

Реклама:

Головне сьогодні