Серед підлітків поширюється нова хвороба - "дранкорексія"

— 25 жовтня 2011, 11:50

Вчені з Університету Міссурі провели опитування і виявили, що 16% молодих людей обмежують споживання калорій, що поступають з їжею, заради "алкогольних" калорій, щоб не зіпсувати фігуру.

При цьому серед тих, хто практикує подібну тактику, дівчат виявилося майже в три рази більше, ніж юнаків, пише globalscience.ru із посиланням на The Times of India.

Основним мотивом для молоді в даному випадку служить запобігання збільшенню ваги, швидке сп'яніння і економія грошей, які могли бути витрачені на їжу, щоб купити алкоголь. Між тим, на думку вчених, "дранкорексія" може мати небезпечні когнітивні, поведінкові і фізичні наслідки, а також піддавати людей ризику розвитку більш серйозних розладів харчової поведінки або наркоманії.

"Позбавлення мозку адекватного харчування і вживання великої кількості алкоголю може бути небезпечним, - каже доцент кафедри соціальної роботи та охорони здоров'я Університету Міссурі Вікторія Осборн. - Разом вони можуть викликати короткострокові і довгострокові когнітивні проблеми, включаючи труднощі з концентрацією уваги, навчання та прийняття рішень".

Люди, які неправильно харчуються і пиячать, також більш схильні до ризику насильства, отруєння алкоголем, наркоманії та розвитку хронічних захворювань.

ВІДЕО ДНЯ

Особливо це стосується представниць слабкої статі, так як жіночий організм засвоює алкоголь інакше, ніж чоловічий, тому у дівчат хвороби можуть проявитися раніше і завдати більшої шкоди.

Реклама:

Головне сьогодні