Краще з'їсти всі цукерки одразу – порада дантистів до Хелловіну

— 28 жовтня 2011, 14:37

Як що ж солодощі "розтягують" та потроху під'їдають протягом тижнів, шкоди для дитячих зубів буде більше, каже журналіст, письменник та популяризатор науки, автор книги "Погана медицина" Крістофер Ванжек.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на LiveScience.com.

"Повільне поїдання солодощів із Хелловіну кожні кілька годин, день за днем, змушує ваші зуби постійно омиватися кислотою, яка роз'їдає емаль, побічним продуктом бактерії, що живляться цукром та рештою вуглеводів у вашому роті", - пояснює він.

Таким чином, із точки зору здоров'я зубів, ліпше з'їсти п'ять шоколадних батончиків за один раз, ніж по одному кожні кілька годин.

Коли ви з'їдаєте багато цукерок одразу, кислота, що утворюється в роті, за 1-2 години нейтралізується та зникає. Якщо ж кислота постійно впливає на зуби, слини стає недостатньо, щоб її змити. До того ж, мало хто квапиться почистити зуби після кожної цукерки.

Між тим, заміна цукерок на, здавалося б, здоровіші смаколики – кренделики, пластівці, жувальні та желейні цукерки, не завжди є виправданою. Такі ласощі можуть прилипати до зубів, там самим довше постачаючи бактерії їжею.

Реклама:

Головне сьогодні