Американка отримає 10 мільйонів доларів за 5-годинне очікування меддопомоги

— 31 жовтня 2011, 11:56

У листопаді 2010-го року у дворічної Мелайі Джефферс (Malyia Jeffers) із Сакраменто в штаті Каліфорнія розвинулися лихоманка, загальна слабкість і зміна забарвлення шкіри, пише Lenta.ru із посиланням на Sacramento Bee.

Батьки відвезли її у відділення невідкладної допомоги місцевої Методистської лікарні.

Як йдеться у позовній заяві, їм довелося домагатися уваги медперсоналу протягом п'яти годин. Після закінчення цього часу дівчинку оглянув лікар, виявив у неї ознаки генералізованої гнійної інфекції і екстрено направив пацієнтку авіацією в дитячу лікарню Стенфордського університету.

Там фахівці підтвердили ураження внутрішніх органів і периферичних тканин стрептококом А. Через інфекцію дитині довелося видалити обидві стопи. Стенфордські лікарі заявили, що допускають можливість генетичної схильності до цього типу інфекції, і не можуть однозначно сказати, чи вдалося б зберегти кінцівки при негайному наданні допомоги.

Тим не менше, батьки Джефферс вирішили відсудити компенсацію. Лікарня запропонувала їм домовитися в позасудовому порядку та прийняти компенсацію в розмірі 10 мільйонів доларів. Батьки погодилися.

Як повідомляється, лікувальна установа виплатить дев'ять мільйонів доларів. Ще мільйон доларів сім'я Джефферс отримає від Медичної групи лікарів невідкладної допомоги Сакраменто. Ця компенсація стала однією з найбільших в історії штату.

Частина цієї суми - понад 1,5 мільйона доларів - піде на оплату послуг адвоката. Решту грошей розподілять між створеним для потреб дівчинки фондом та пенсійним вкладенням, яке почне приносити їй по 16 тисяч доларів на місяць з 18-річного віку.

Реклама:

Головне сьогодні