Мати, що страждає на анорексію, важить менше 7-річної дочки. Фото

— 8 листопада 2011, 12:50

26-річна Ребекка Джонс страждає на розлад харчової поведінки ще з дитинства, відколи розлучилися її батьки.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на журнал Closer.

Усупереч застереженням лікарів, жінка животіє на супах, тостах та енергетичних напоях. Вага Ребекки становить 31 кілограм 750 грамів. Її ж донечка Мейсі, яка полюбляє шоколад чіпси й піцу, важить майже 36.

"Те, що я ношу однакові речі з Мейсі, дає мені відчуття гордості. Це неправильно, але мені від цього добре. Я не думаю, що я худа – я завжди здаюся собі більшою", - каже Ребекка.

Їй було 11, коли батьки розлучилися. Ребекка втішала себе їжею, досягла ваги в 95 кілограмів та стала об'єктом цькування в школі. У 13 вона фактично припинила їсти, та батьки не розгледіли небезпеки за різким доньчиним схудненням. За два роки Ребекка важила 50 кілограмів, і в неї припинилися менструації.

"Іноді я почувалася такою кволою, що не могла підвестися з ліжка", - згадує вона.

Із татом Мейсі дівчина познайомилася під час навчання в Манчестерському університеті. Гадаючи, що через анорексію вона не може мати дітей, Ребекка не помічала вагітності, аж поки не відчула поштовхів. УЗД виявило 26 тижнів вагітності.

"Я й гадки не мала. Я й досі мала шостий розмір, не набирала ваги й мій живіт був пласким", - запевняє Ребекка.

Лікарі закликали майбутню матір почти їсти курятину та приймати вітаміни, але її шлунок відмовлявся приймати нормальну їжу. Вона їла лише хліб та буряк, і набрала за всю вагітність трохи більше 3 кілограмів. Дивовижно, але Мейсі народилася здоровою, хоча й крихітною.

"Це чудово, бачити, що їй до вподоби торти… Я розповідала їй, що в мене розлад харчової поведінки, й вона знає, що це погано. Але коли вона хоче шоколаду, я кажу "так" – не хочу відмовляти їй у їжі", - говорить мати.

Мейсі турбує материна вага, мала намагається частувати її солодощами. Стривожені й лікарі – в крові Ребекки виявили дуже низький рівень калію, що загрожує жінці серцевим нападом.

"Я боюся, що не побачу, як зростає Мейся. Я б хотіла їсти – найкраще, що я б лише могла уявити, це сходити на ланч із Мейсі, але я не можу", - говорить Джонс.

Реклама:

Головне сьогодні